Värmande inredning

När man inreder talar man ofta om accentfärger, alltså man har en grundfärg i rummet till exempel vit. Därefter så brukar man lägga till en palett med färger i detaljer som kuddar, gardiner och annat som gör att rummet känns varmare.

Om du börjar med ett vitt rum, och inte siktar på shabby chic där det mesta ska vara vitt, har du en bra början för att skapa ett trivsamt och varmt hem. Är man inte sugen på helvita väggar i hela hemmet kan man självklart lägga in en läcker fondvägg i form av tapet eller färg. Det kan vara snygg att ha två färgade tapeter och två vita, det skapar ett djup och rörelse i rummet vilket lämpar sig för vardagsrum och hallar.

En hall kan alltid ha lite mer liv och rörelse i sig än kök och sovrum där man spenderar mest tid, risken i dessa rum är att man snabbt blir less på all färg och rörelse. Väljer man basväggar kan man alltid måla taket för att dra ned det litet, passar bra om man har högt till tak och vill ha en mysiga känsla. Alternativt kan man dra blicken till golvet. Vill man ha en extra stor matta kan man köpa en heltäckningsmatta i ett specifikt mått och be försäljaren att sy en stödkant runt klippningen. På så vis får du en personligare matta och betalar mindre.

BrasaFörutom att lägga till accentfärger för att få en varmare ton så är en kamin en rejäl värmehöjare för ditt rum. Har du möjlighet att installera en kamin i ditt vardagsrum så gör det. Du genererar en hel del värme till ditt hus och genom detta så kan du spara en del pengar på uppvärmningen av ditt hus. Men, framförallt så blir mysfaktorn så mycket högre i ditt vardagsrum. Ett tips när det gäller kaminer, kolla upp Sweep.nu och deras Fireshop som säljer kaminer av diverse modeller. Varför inte en täljstenskamin som ger en otrolig värme långt efter elden slocknat.

Skillnaden mellan en vanlig kamin och täljstenskamin är ju framför allt att täljstenen håller värmen längre. Så om du är en som bara tänker ha din kamin för mysets skull och elda lite då och då under fredagsmyset så kanske en plåtkamin är att föredra. Tänker du däremot försöka spara lite på uppvärmningskostnaden + för mysets skull så är ju täljstenen helt klar ett bättre alternativ. Du kan elda på morgonen och på kvällen och hålla en hyfsad jämn temperatur över hela dygnet.