Sköna inredningstips

Inredning förknippas mycket ofta med att det ska vara snyggt och passa in i den stil som man har i hemmet. Möblerna ska matcha i färger och former och färger ska tas upp i ramar på tavlor på väggarna. Tanken är god eftersom många njuter av att vara i ett rum som upplevs enhetligt.

Men det man lätt då glömmer bort är att inredning inte bara är för ögat utan även för själen och kroppen. Man ska inte bara njuta av att se på soffan – den bör ju även vara skön och avslappnande att sitta i. Det behöver inte betyda att man måste köpa ny soffa utan bara att man lägger lite energi på att göra den man har både snygg och bekväm. Genom några extra kuddar, en pläd och kanske ett passande gosedjur blir soffan betydligt mer inbjudande.

Ett större ingrepp är att installera en braskamin. Många håller med om att braskamin är en av de saker som kommer på tio-i-topp-listan över saker som skapar skön stämning ihemmet. Levande eld ger inte bara värme utan även ett mysigt sprakande som fyller samma funktion som avslappnande musik.

Självklart behöver de stora förändringarna inte betyda att man struntar i de små eller tvärtom. För som alltid när det handlar om inredning så är det mixen som är viktig. Mixen av små detaljer i det stora sammanhanget.