Skapa stämning med en kamin

En detalj som kan skapa stor skillnad i en miljö, som ger en hög mysfaktor, är braskaminen. Denna fantastiska produkt har blivit mycket populär igen i de svenska hemmen, mycket för den sköna värmen och förhöjda trivselfaktorn.

Braskamin

Braskaminen är en produkt som länge funnits i svenska hem för att värma upp och behålla värmen i husen vintertid. Det har varit en nödvändighet som har haft sitt högsta syfte att värma, inte att se vacker ut att titta på. I dagens inredning har dock braskaminen blivit en inredningsdetalj, en inredningsdetalj som de sista åren blivit väldigt trendig. Braskaminen förekommer idag i många inredningstidningar och på många inredningsbloggar.

Braskaminen är fokus i miljöer där det robusta och lantliga ska framträda och den skapar en avslappnad och lugn miljö. Idag finns braskaminen i en rad olika utföranden, för att passa in i alla hem och miljöer. Allt från en robust murad eldstad med staplad ved intill till modernare braskaminer i stilren design i plåt.

Idag är braskaminen inte bara en mysfaktor utan även ett tillskott för den övriga uppvärmningen. Den är ett bra tillskott för att hålla den övriga värmeförbrukningen nere vilket gör att du under en relativt kort tid har sparat ihop den kostnad kaminen kostade. Dagens braskaminer är även mycket mer effektiva än vad de tidigare kaminerna var och de sänker vedförbrukningen med hela 30 % mot vad de gamla kaminerna förbrukade. Samtidigt är kaminerna mer miljövänliga och det släpper bara ut ungefär 90 % skit, jämfört med de gamla kaminerna.

Inspiration till texten är tagen från www.skonahem.com.