Skapa en myshörna i barnrummet

Alla barn borde ha en plats därhemma där de kan kura ihop sig och bara mysa. Dessa kan se ut nästan precis som man vill och det blir därmed en chans att låta kreativiteten flöda.

Ett krypin kan vara det perfekta sättet att tänka sig myshörnan. Ett utrymme som är avskärmat from omvärlden där fantasin kan få sitt eget liv. Alla har säkert sett varianter som hus eller slott av trä, plast eller andra material som får plats i barnrummet och som barnen i sin tur kan krypa in i. Men det är knappast det enda sättet att fixa en riktig myshörna.

Bästa materialen för myshörnan är helt klart textilier. Kuddar, dynor, filtar och liknande skapar den perfekta miljön för att mysa. Men detta är bara början. Det gäller också att tänka på barnens intressen för att göra myshörnan så användbar som möjligt. Barn som gillar att läsa behöver ju exempelvis en bra läslampa i myshörnan för att få bra användning för den.

Belysning rent allmänt kan vara bra att tänka på. Nåt slags ljus behövs alltid för att den ska vara mer än bara en plats att ta en tupplur på. Detta blir speciellt fallet när om man har en inbyggd myshörna. Stämningsbelysning är också trevligt att ha. Ett tips är då batteridrivna ljus som ger upplevelsen av levande ljus utan samma risker.

Tänk också på att myshörnan bör kunna ha plats för mer än en person åt gången. Det behöver inte vara stort nog för att hålla ett kalas där inne, men att säg tre barn kan sitta där inne bekvämt blir ett stort plus.

När det kommer till färgvalet är det väldigt öppet för variation. Titta på vad som passar bäst med resten av rummet och välj något därefter. Medan myshörnan är sin egen lilla värld kommer den ju fortfarande vara en del av helheten i barnrummet.