Se över utsidan av huset

Utsidan av huset är det första intrycken alla får av huset. Och varför ge något annat än en bra intryck? För att hålla utsidan snygg gäller det dock att lägga ned lite tid och energi på det.

Taket

Taket är något som i bästa fall kan hålla så pass länge att man aldrig behöver byta det så länge man bor i huset. Men även bra underhåll och skötsel kan fortfarande leda till att den bästa lösningen för att få ett snyggt tak är helt enkelt att skaffa ett nytt. Då är det alltid fördelaktigt med ett som man lätt kan lägga själv. Efteråt är det självklart viktigt att man ser till att hålla koll på det med regelbundna inspektioner och underhåll. Med tanke på de olika typer av tak på marknaden idag är det viktigt att kolla upp vilket underhåll som är bäst för taktypen man själv väljer.

Fasaden

Fasader kommer också i olika former och det gäller att veta vad ens fasad behöver för att må bra. Träfasader är de vanligaste i Sverige, men de kräver också mest underhåll. Alla fasader behöver tvättas emellanåt för att se fräsch och fin ut, men träfasader behöver även målas om med jämna mellanrum. Allt eftersom börjar färgen att flagna och det ser aldrig speciellt snyggt ut. Vid ommålning är förarbetet alltid en väldigt viktig del och sätter grunden för ett lyckat resultat.

Fönstren

Fönstren kommer också behöva lite uppmärksamhet emellanåt. Allt från damm och smuts till pollen kan fläcka våra fönster och göra dem i behov av en ordentlig rengöring. Både in- och utsidan bör så klart fixas till för det bästa möjliga resultatet. Då är det bra att veta hur man tvättar dem utan att få ränder. Perfekta tillfället att tvätta utsidan är för övrigt direkt efter man tvättat fasaden.