Renoveringstips

Om det är dags för en renovering hemma är det första och viktigaste att planera genomförandet samt veta vad renoveringen kommer att kosta. Oavsett om det gäller ett nykaklat kök, nytt badrum eller ny golvvärme i sovrummet är det bra att alltid prata ihop sig inom familjen eller med sambo så att ni är överens.

Ge alla involverade i hemmet en chans att få nya intressanta intryck innan ni bestämmer er. Nedan följer några praktiska tips som är bra att ta del av när det gäller husrenovering.

  • Om alla är överens om vad som skall renoveras är det bra att göra några skisser på hur ni vill ha det.
  • Kom ihåg att arbeta smart och metodiskt, det vill säga avsluta alltid ett rum innan ni går vidare med nästa om det är fråga om fler projekt.
  • Gå noga igenom budget och jämför så många prisalternativ som möjligt. I första hand skall ni renovera på egen om möjligt, det är i regel billigast. I andra hand kan ni höra av er till hantverkare.
  • När ni letar hantverkare skall ni alltid börja genom att höra med vänner och släkt om de har någon de vill rekommendera. Djungeln är stor när det gäller hantverkare och i andra hand kan ni prova någon av de många offerttjänster som finns på nätet där huvudsyftet är att komma ned i pris. Ta in så många offerter det går.
  • Säkerhetsställ de intressanta alternativ för hantverkare ni hittat och begär F-Skattesedel. Pris skall inte helt styra allt, jobbet måste genomföras av någon som kan sin sak. Kräv referenser.
  • Var inte förhastad när arbetet anses vara avslutat. Försök att känna efter om renoveringen motsvarar det ni önskade från början.