Inredningstrender just nu

Det inkommande våren innebär en ny inredningssäsong, vintern ska äntligen städas ut och du kan börja titta på nya produkter till ditt hem. Vilken inredning passar dig och vad är på modet just nu?

Belysning

En trend som håller i sig från 2018 är kuporna. De kan vara helt runda eller avlånga, gärna med rökigt glas och en dimbar LED-lampa. Belysningstrender byts inte ut lika ofta som smådetaljer i hemmet eftersom belysning är ett dyrare inköp. Vi byter inte lamparmaturer lika ofta som ljuslyktor eller dukar, samt att produktionen av lamparmaturer är mer kostsamt och designen tar längre tid. Du kan med gott samvete behålla dina rökiga kupor en säsong till och hålla utkik efter fler modeller som matchar med dina nuvarande lampor.

Krukor och växter

På fönsterbrädan är betong och målad betong fortfarande populära krukval. Istället för de raka och mönsterlösa modellerna från tidigare säsonger har det börjat dyka massor med mönster, färger och nya former. Om fönsterbrädorna redan är fulla eller växterna inte trivs i direkt solljus kan du välja att hänga krukorna i amplar av rep. Det är en liten tillbakablick till 70-talet med makraméamplar och rep med pärlor. Växter återgå till mormor och farmors favoriter såsom begonia och att ta sticklingar för att föröka eller ge bort. Hållbarhet är största modeordet!

Dekorationer

De där funktionslösa dekorationer är den tydligaste inredningen, ett sätt att visa vad du gillar och fylla ut konstiga tomrum på hyllor och bänkar. Även här fortsätter en tidigare trend att strömma in och en ny återuppväcks från tidigare 2000-talet. Naturen spelar en stor roll, både som material och avbildning. Djurmotiv av inhemska djur såsom älgar och renar finns i de flesta inredningsbutiker tillsammans med ekollon och kottar i järn och betong. Den gamla trenden som kommit åter en buddismen. Med dagens trend mot miljö och självreflektionen är religion på högsta modet och du kommer att se många Buddhastatyer och små inomhusfontäner komma tillbaka i webbshopparna.

Färger

Färgerna som vi ser mer och mer utav just nu är beige och grått, gärna i mer dämpade varianter. Nu låter säkert detta inte så värst spännande när det kommer till trender, men faktum är att man får många valmöjligheter med inredningen när man använder sig av dessa. Och det låter en dessutom välja fritt bland accentfärger och de står lättare ut på ett riktigt snyggt sätt. Grönt är en populär accentfärg i dagsläget och är ju om inte annat ett perfekt sätt att introducera några snygga växter i inredningen.

Hållbarhet

Hållbar inredning är något allt fler fokuserar på idag. Tillräckligt mycket för att man ska kunna kalla det en växande trend. Tänk därför mer på titta efter möbler på loppisar, secondhandbutiker och kanske även på en eller annan auktion. Lokaltillverkade möbler är också ett perfekt val för den miljömedvetne idag då det betyder mycket mindre transportsträckor.