Inredningsstilar

Inredning är ett hett ämne idag och all media visar dagligen upp olika inredningsstilar och inredningsdetaljer som är inne just idag. Eftersom det finns så många olika inredningsstilar idag kan det vara svårt att bestämma sig för vilken stil man föredrar och som man vill inreda sitt hem med. Det är bra att ha en röd tråd i inredningen så därför är det bra att hålla grunden av inredningen till en stil för att inte skapa obalans och ett för rörigt intryck. Vi tänkte här beskriva några av de vanligaste inredningsstilarna idag.

brun vitt lammskinn

Lantlig inredning

Lantlig inredning, eller som många kallar det, lantlig romantisk inredning, kännetecknas framförallt med färgen vit. Vita golv, vita möbler, vita inredningsdetaljer och vita textilier. Allt detta vita blandas upp med olika loppisföremål, det gäller att skapa en känsla av gammalt och nött och få till en inredning som berättar en historia. Ett exempel på typisk lantlig inredning hittar du på countrybymail.se. Det är en inredningsbutik på nätet som inriktat sig på just lantlig inredning med inredningsdetaljer tagna från både Sverige, Tyskland och Frankrike.  Det som är så bra med denna inredningsbutik är att de ständigt uppdaterar sortimentet och de får hem nya produkter i stort sett varje vecka. Vår favorit för i höst är ett isländskt fårskinn i vitt och brunt, väldigt snyggt att lägga i soffan eller framför brasan.

För att få till den lantliga inredningsstilen ska man tänka gammalt, nött och vitt i en kombination av mjuka former och textilier som linne och juteväv. Lantlig inredning är väldigt populärt idag och om du vill hänga med i trenderna är detta en inredningsstil att satsa på.

Orientalisk inredning

Orientalisk inredning har kommit mer och mer i sommar och det är en inredningsstil som syns i många inredningsmagasin inför hösten. Det signifikanta för denna stil är stora snirkliga mönster och mörka rejäla trämöbler i kombination med mycket textilier så som mattor, kuddar, plädar och gardiner. De typiska färgerna för orientalisk inredning är svart, vitt, orange och umbrafärger. I den orientaliska inredningen förekommer också mycket budda statyer och symboler i olika stilar och utföranden. En bra sida att kolla på för att få den orientaliska känslan är på indiska.se. De är ett företag som har en passion för Indien och vill i deras butiker framhäva den indiska inredningsstilen.  Vår favorit för i höst är en grönmelerad Byddastaty som förmedlar äkta glädje.

orientalisk inredning

Modern inredning

Den moderna inredningsstilen är en motsats till både orientalisk och lantlig inredning där de blanka och rena ytorna kombineras med raka former, få inredningsdetaljer och rena färger. Tygerna och textilierna är gärna enfärgade och några få noga utvalda. Möblerna är raka med ”kalla ytor” så som lack metall och glas. I den moderna inredningen sätts det gärna fokus på några få utvalda inredningsdetaljer som exempelvis en stor lampa i plexiglas eller en stilren rak soffa. De färger som ofta förekommer i den moderna inredningsstilen är svart, vitt och grått. En bra butik för att hitta prisvärda och designade moderna möbler och inredningsdetaljer är ikea.com/se. En snygg inredningsdetalj för i höst är deras nyhet Kajuta, en bordslampa i vitt pulverlackad stål som passar perfekt i fönstret i höst.