Inreda ett hotell

Att inreda ett hotell eller B&B kräver lite mer planering än vad inredning av den egna bostaden kräver. Vid inredning av det egna hemmet bör den egna smaken ligga till grund för inredningen, men när det rör sig om ett hotell eller B&B är det också viktigt att fundera över vilken känsla man vill skapa i utrymmet.

Sovrum

Inredningen bör spegla företagsidén, ett modernt cityhotell bör inredas med modern design medan ett lantligt B&B bör ha mer rustika inslag. Det är också värt att tänka på målgruppen, det vill säga; vilka gäster är det man förväntar sig? Ett lyxigare boutiquehotell lockar gäster som har mer pengar att spendera och som förmodligen även ställer högre krav på service och faciliteter. En enkel och praktisk inredning kan passa bättre för hotell som inte önskar sådana höga förväntningar från sina gäster. Kanske vill man att alla rummen ska se likadana ut, men det går också bra att skapa unikt designade rum med olika teman.

Ta in hjälp

Det är många faktorer som spelar in när du står inför valet av inredning av ditt hotell eller B&B. Ibland kan det vara svårt att ta besluten själv och då kan det vara bra att ta hjälp av en professionell inredare för att få råd under planeringsfasen samt hjälp att förverkliga idéerna. Ett företag som är specialiserat på just inredning av hotell är Perfect Match Interior som erbjuder hjälp med både planering och utförande.

Möjligheterna är nästintill oändliga vid val av möbler, färger och dekor. Till viss del bör man lita på sin egen smak vid val av inredning men man ska inte glömma bort gästernas förväntningar och upplevelse av vistelsen. Det handlar uteslutande om att formge ett utrymme som reflekterar det hotell eller B&B som du önskar ha. Därmed är det en väldigt viktig punkt för ditt företag och kräver grundlig planering. Av just den anledningen är det en god idé att kontakta en inredningsexpert. De hjälper dig att kombinera dina egna idéer med gästernas förväntningar för att få den perfekta balansen.

gammaldags hotellrum

Inspiration

Även fast din hotell idé kanske inte är så skrikande underlig som någon av dom i denna artikeln från Svenska dagbladet så brukar det alltid finnas något roligt att ta inspiration för. Malmaison i Oxford, England är till exempel en härlig blandning av en viktorianskt fängelse omvandlat till hotell. Där bryter modern och stilren design mot de gamla stenväggarna som berättar en historia om svunna tider. I Kakslauttanen, Saariselkä, Finland har du möjlighet att sova under bar himmel, mitt i vintern. De har nämligen konstruerat glasigloos där sängen är placerad mitt i, omringad av en låg vägg och under ett kupoltak i glas.

Andra nya idéer som alldeles nyligen börjat dyka upp på hotell runt om i världen är till exempel tältväggar. Ace hotel i palm springs är kanske det främsta exemplet där de börjat hänga upp tyger som täcker hela väggen för att ge en mysig och ombonad känsla. De har dessutom kombinerat detta med att använda portabla möbler i inredningen för att förstärka expiditionskänslan.

sovrum hotell
Kreativa sänggavlar är även det något som dyker upp på allt fler boutiquehotell. Story Hotel i Stockholm har till exempel använt en av deras gamla dörrar som sänggavel. Den kreativaste lösningen av dem alla går att se på Maison Moschino i Milano där sänggaveln ser ut att vara en bröllopsklänning på en galge.

Hotell tvn kan vara det inredningsmässigt tråkigaste som finns på hotell, detta har dock ett brasilianskt hotell ändrat då de hittat lite alternativa placeringar. Skärmarna går där att hittas ståendes på stafflier eller inbyggda i locken på gamla träkistor.