Gör om dina trasmattor

Har du många trasmattor som ligger undangömd? Vet du att det kan vara ett värde i dom i reda pengar. Det som för länge sedan var ett sätt att lindra golvdrag kan idag vara värt pengar. Så det kan vara värt att kolla upp innan du ”råkar” slänga dina gamla ärvda trasmattor. Det finns även andra sätt att ta vara på sina gamla mattor, till exempel sy överdrag till kuddar av dom.

mattorOm du nu inte vill slänga dom så kan du använda dina trasmattor till annat, har du en gammal bäddsoffa i ditt kök så kan du byta ut tyget på den med en trasmatta, klipp och sy ett kantband på den och lägg den på din kökssoffa och plötsligt har du något hållbart och snyggt på soffan. Vad du också kan göra är att sy kuddar eller stolsdynor av dina gamla trasmattor. I TV4’s program Äntligen Hemma så fick vi inspiration att återanvända trasmattor på ett mycket smart sätt. Vi tror att vår förfäder skulle gilla vårt sätt att ta vara på våra gamla ärvda mattor.

Finns säkert massor med sätt att kunna trixa och fixa med sina trasmattor så att de kan få ett värdigt slut och inte bara kastas bort, då kan det vara bättre att lämna in dom på en Second Hand butik så att någon annan kan ta hand om dom och ge dom ett nytt liv. Trasmattorna är värda att tas hand om så vi kan minnas något om hur det var förr i tiden.