Det härliga hemmet

Det behöver inte vara krångligt och dyrt att inreda hemmet. Med en liten insats går det att göra en enkel övergång till något vackert och komfortabelt.

Ny inredning

Inspirationen till tipsen i denna artikel kommer från Homedesignlover.com och Freshome.com.

Ny design och inredning – en fräsch start

En känsla som man vill komma åt när man gör om och inreder ett befintligt hem är att man startar om på nytt. Det skall helt enkelt kännas som en fräsch start när man kliver in i ditt vardags- eller sovrum. För att åstadkomma det måste man tänka både på helhet och detalj samt vilket tema man skall rikta in sig på. Det finns inget rätt eller fel när det gäller heminredning men det förefaller som det lantliga och det så kallade shabby chic är en fortsatt växande trend. Även om det lantliga kanske inte låter som ”en ny start” är det både inbjudande och varmt. Känslan man vill åstadkomma är både mysig och komfortabel.

Fortsätt leta möbler tills du är nöjd

Det är svårt att inte stöta på en fantastisk möbel som man faller pladask för. Det kan vara allt från en varm vinröd soffa i designtidningen till en elegant armstol som man sett av en slump i en antikaffär. Ett mysigt och komfortabelt hem handlar inte bara om utseende; det är mer relaterat till hur exempelvis en eller flera möbler kan öka värmen och göra det mer familjärt.

När du testar en ny möbel skall du därför försöka att föreställa dig hur du slår dig till ro i ditt hem med boken eller den bärbara datorn. Det skall inte kännas konstlat att passa in möbeln i ditt hem och du skall inte känna dig obekväm på något sätt. Om du känner den minsta tvekan är det bara att fortsätta sökandet.

Testa shabby chic

Det lantliga och shabby chic har inspirerat många folkhem i Sverige. Det är svårt att säga exakt varför strömmen fortsatt med att titta på det utslitna och gamla men samtidigt ljusa och kontrasterande. Känslan man får av shabby chic är tillbakablickande och romantiserande. Shabby chic förutsätter att ditt hem redan har vitt som förgrundsfärg längs väggar och tak. Du börjar sedan helt enkelt att laborera med att skifta vitt i olika nyanser längs ytorna. Även dekorer och småsaker kan målas om för att ge ett aningen slitet intryck. Testa inslag av emaljkannor, hinkar och baljor i zink samt naturgrå textilier såsom bomull och säckväv. Har du en uteplats så bör du fortsätta shabby chic-temat där.

Pricken över i:et – en braskamin

Om du har möjlighet och resurser att investera lite mer pengar på din heminredning är en braskamin pricken över i:et. Det behöver inte vara en större kamin och det kostar nödvändigtvis inte en förmögenhet. Se till att kaminen är certifierad och svarar upp mot miljökraven innan du tänker på design och utseende. Värmande inredning är en inredning som skapar en behaglig stämning i hemmet.