Brist på utrymme hemma?

Det är nog många som känner igen sig i att bo i ett mindre utrymme än man behöver, eller åtminstone önskar man hade. Och medan den mest självklara lösningen är att flytta till en större bostad, finns det även andra lösningar som kan hjälpa. 

Slå ut en vägg eller två

Öppen planlösning hemma har blivit allt mer populärt och har du väl fått känna på hur härligt det kan vara med en sådan förändring, kommer du aldrig att vilja gå tillbaka till hur det var förr. Många väljer att slå ut en vägg just för att slå ihop köket med ett rum bredvid.

Bygg ett hus till på tomten

En annan lösning kan vara att helt enkelt bygga upp ett hus till på tomten. Och du kan göra detta under de så kallade attefallshusreglerna för att dessutom kunna bygga det utan att behöva ansöka om bygglov. För att slippa designa huset från grunden själv kan du köpa en monterfärdig byggsats och sätta upp. Du kan se bra exempel på sådana hos bland annat Sorselestugan.

Göra en utbyggnad

Om tomten kanske inte är stor nog för en byggnad till, kan du alltid överväga en utbyggnad av själva huset istället. Detta är dock tyvärr något som kommer kräva bygglov. Men om det är det enda sättet för dig att få det där extra utrymmet du så gärna vill ha, kan det ju också vara värt besväret.